perjantai 30. heinäkuuta 2010

Tästä se lähtee!

Olen siis 21-vuotias vaatetusalanartesaani-opiskelija. Minulla on koulua enää vuosi jäljellä ja takana päin on kaksi oikein oppi-rikasta vuotta. Tiedän opiskelevani oikeaa alaa, sillä rakastan vaatteita, muotia ja ompelua ja tahtoisin joskus saada leivän pöytään tekemällä tämän alan hommia. Voisin aloitella jossain pienemmässä ompelimossa, jossa saisin lisää opetusta alan konkareilta ja saisin harjoittaa omia ompelutaitojani. Pitkällä tulevaisuudessa olisi kuitenkin haaveissa oma yritys, jossa myisim ompelemiani ja suunnittelemiani vaatteita.

Tuossa muutama päivä sitten sain ajatuksen, että voisin alkaa kehittää ompelutaitojani ja opetella uusia tekniikoita ja jippoja. Suunnitelmissani onkin suunnitella ja valmistaa pieni vaatemallisto itselleni. Mallisto koostuisi muutamista erillisistä vaatekappaleista, joiden tulisi sopia hyvin yhteen tyyliltään ja värimaailmaltaan. Vaatteiden tulisi olla käytännöllisiä, mielenkiintoisia ja minun tyylisiäni. Ajattelin suunnitella syksy/talvi-malliston ja kehitellä sen taakse pienen tarinan.

Minulla ei siis ole minkäänlaista kokemusta malliston suunnitelusta, joten tänne blogiin tulee varmasti muutamia epätoivoisia postauksia kun kaikki menee pieleen, ompelukone hajoaa, sormet on verillä ja leikkasin kankaan väärään langansuuntaan. Mutta toivottavasti pääsen raportoimaan myös onnistumisista ja työn etenemisestä.

Tähän blogiin on siis tarkoitus alkaa koota ensin inspiroivia kuvia, biisejä, tunnelmia, lausahduksia... Kaikkea mistä voi hakea inspiraatiota malliston suunnitteluun. Myöhemmin sitten vaatteiden suunnittelua, kaavojen piirtelyä, tasokuvia, rakennekuvia, kankaan leikkuuta, ompelua, sovittelua... Mitä kaikkea tähän nyt kuuluu. Tarkoitus olisi myös joskus tulevaisuudessa pitää kuvaussessio valmiista vaatteista meikkeineen, kampauksineen ja lavasteineen päivineen. Ja pitäisihän mallistolle keksiä nimikin.

Mutta siis tästä se alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti